Pikantní selské špízy
Suroviny
- 250 g Hovězí maso zadní
 - 100 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 1 kávová lžička Kari
 - 2 ks Brambory vařené ve slupce
 - 2 ks Paprika
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Sýr Hermelín (Camember, Encián)
 - 1 balení Žampiony - sterilované
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 569 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 439 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 68.3 mg
 - Draslík 326.9 mg
 - Vláknina 5979.3 mg
 - Vitamín A 5979.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.9 mg
 - Vitamín E 3.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na hrubší kostky si nakrájíme hovězí maso, cibuli, brambory, papriku, hermelín a žampiony bonduelle.
 - 
                                2
Připravíme si směs z koření: sůl, pepř, páliva paprika a kari. Směs rozdělíme na půl, jednou polovinou posypeme maso, druhou posypeme hotové špízy v průběhu pečení.
 - 
                                3
Ingredience libovolně napícháme na špejle, vložíme do pekáčku, podlijeme olejem a vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 stupňů 45 minut. Posledních 5 minut přepneme na horkovzduch.