Hovězí guláš se zeleninou pro děti
Suroviny
- 150 g Hovězí maso zadní
 - 100 g Hrášek a jarní mrkev
 - 60 g Celer řapíkatý
 - 150 g Brambory
 - 160 ml Voda pitná
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Majoránka
 - 1 špetka Kmín drcený
 - 1 špetka Paprika lahůdková mletá
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 0.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 112 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 38 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 21.8 mg
 - Draslík 244.8 mg
 - Vláknina 3387.9 mg
 - Vitamín A 3387.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.9 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí plátek omyjeme, osušíme, naklepeme a pokrájíme na nudličky. Očištěnou cibuli a stroužek česneku nakrájíme na tenké plátky. Oškrabanou mrkev a omytý řapíkatý celer nakrájíme na větší kousky.
 - 
                                2
V rendlíku rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli s česnekem. Pak přimícháme maso a krátce, za stálého míchání restujeme 2 minuty. Maso poprášíme hladkou mouku, špetkou sladké papriky, zamícháme a restujeme další minutu. Dáváme pozor, aby se paprika s moukou nepřipálila.
 - 
                                3
Přilijeme horkou vodu, ochutíme špetkou majoránky, špetkou kmínu a omytou snítkou petrželové natě. Když voda přijde k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou maso budeme dusit doměkka 60 minut. Poté přidáme pokrájenou zeleninu a dusíme dalších 30 minut.
 - 
                                4
Když je maso měkké, vše dáme do mixéru a rozmixujeme na pyré. Takto dušené hovězí maso může být podáváno jako "první hovězí".
 - 
                                5
Porce po vychladnutí můžeme zamrazit.