Hovězí s ústřičnou omáčkou
Suroviny
- 450 g Hovězí zadní vařené
 - 2 kávová lžička Mouka kukuřičná
 - 2 kávová lžička Olej sezamový
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 2 ks Paprika červená
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Sherry brandy
 - 3 polévková lžíce Omáčka ústřicová
 - 3 polévková lžíce Ořechový olej
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 136 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 90 mg
 - Draslík 101.8 mg
 - Vláknina 1986.3 mg
 - Vitamín A 1986.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46.4 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí nakrájíme na plátky 5 cm dlouhé a 5 mm tlusté. Dáme je do omáčky připravené ze sójové omáčky, sezamového oleje, sherry a kukuřičné mouky. Necháme 20 minut odležet.
 - 
                                2
Ve woku rozpálíme ořechový olej. Poté na něm opékáme 5 minut hovězí maso a dáme ho stranou.
 - 
                                3
Nakrájíme papriky a opečeme je na zbylém oleji ve woku – opékáme je tak 3-4 minuty, poté přidáme ústřicovou omáčku. Poté je rozdělíme na talíře a posypeme nasekanými jarními cibulkami. Přidáme maso a ihned podáváme.