Boršč s hovězím masem
Suroviny
- 120 g Hovězí maso zadní
 - 30 g Cibule
 - 20 g Celer bulvový
 - 10 g Mrkev kořen
 - 10 g Petržel kořen
 - 150 g Zelí hlávkové bílé
 - 70 g červená řepa vařená
 - 50 g Brambory
 - 50 g Rajčata
 - 5 g Olej rostlinný
 - 500 ml Voda pitná
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 ks Nové koření celé
 - 2 ks Pepř černý celý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 288 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 526 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 69.6 mg
 - Draslík 735.5 mg
 - Vláknina 14449.4 mg
 - Vitamín A 14449.4 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 83.4 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté hovězí maso dáme do hrnce s mírně osolenou vodou, přidáme koření a polovinu cibule. Vaříme do změknutí masa.
 - 
                                2
Hotový vývar přecedíme, přidáme očištěnou, na kostičky narkájenou kořenovou zeleninu, brambory, zelí a chvíli vaříme. Přidáme omytá, na kousky nakrájená rajčata a krátce povaříme.
 - 
                                3
Vařenou červenou řepu oloupeme a nakrájíme na nudličky. Uvařené hovězí maso nakrájíme na kostičky.
 - 
                                4
Na rozehřátém oleji zpěníme zbylou polovinu cibule, kterou jsme nasekali nadrobno, zaprášíme mletou paprikou a spolu s řepou a masem přidáme do polévky.