Římská polévka
Suroviny
- 150 g Hovězí maso zadní
 - 80 g Sýr Čedar
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 l Hovězí vývar základní
 - 1 balení Žampiony - sterilované
 - 2 polévková lžíce Rýže dušená
 - 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 214 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 903 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 42.8 mg
 - Draslík 221.5 mg
 - Vláknina 3230.6 mg
 - Vitamín A 3230.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme na kolečka, mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme, petrželovou nať jemně nasekáme.
 - 
                                2
Na oleji v hrnci usmažíme kroužky cibule, přidáme maso, necháme zatáhnout, zalijeme vývarem, osolíme a opepříme. Vaříme na mírném plameni, až je maso téměř měkké. Poté do polévky přidáme mrkev, žampiony i s nálevem a vařenou rýži.
 - 
                                3
Polévku podáváme posypanou sýrem a petrželkou.