Myslivecká roláda
Suroviny
- 250 g Vepřová kýta
 - 500 g Hovězí maso zadní
 - 50 g Anglická slanina
 - 50 g Sádlo škvařené
 - 100 ml Víno bílé
 - 200 ml Voda pitná
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Petržel kořen
 - 10 ks Pepř černý celý
 - 1 ks Bobkový list
 - 3 ks Jalovec
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 787 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 437 mg
 - Bílkoviny 60 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 180 mg
 - Draslík 668.5 mg
 - Vláknina 10620.5 mg
 - Vitamín A 10620.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 69.5 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme na hrubo, očištěnou zeleninu nakrájíme a kusy.
 - 
                                2
Plát vepřového i hovězího masa naklepeme, osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Poté hovězí potřeme hořčicí, na něj položíme plátek vepřového masa a poklademe plátky anglické slaniny.
 - 
                                4
Takto připravené maso svineme tak, aby slanina byla uvnitř závitku, převážeme nití a na rozpáleném sádle orestujeme ze všech stran.
 - 
                                6
Opečené maso i s výpekem přeložíme do pekáče, přidáme cibuli, zeleninu a koření. Lehce podlijeme částí vody a vína a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Průběžně podléváme zbylou vodou a vínem. Výpekem přeléváme maso.
 - 
                                8
Měkké maso vyjmeme a zbavíme nitě. Z vypečené šťávy odstraníme celé koření, vše ostatní rozmixujeme, případně ještě dochutíme.
 - 
                                9
Maso šikmo nakrájíme a servírujeme přelité omáčkou.