Hovězí vývar z kostí s mušličkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 180 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Celer bulvový
  • 350 g Hovězí oháňka
  • 350 g Hovězí žebra
  • 350 g Kosti hovězí morkové
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 250 g Pórek
  • 80 g Těstoviny čtyřvaječné
  • 30 g Zelí hlávkové bílé
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 18 ks Pepř 4 barev
  • 1 ks Petržel - nať
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Sůl
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 cl Koňak Armaňak
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1974 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 209 g
  • Sodík 577 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 71.1 mg
  • Draslík 714.1 mg
  • Vláknina 130246 mg
  • Vitamín A 130246 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.7 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do 1 litru horkého hovězího vývaru s pórkem přidáme drobnou těstovinu "mušličky" a vývar pomalu vaříme 3-5 minut. Polévku dochutíme bílým pepřem, muškátovým oříškem, solí a 3 lžícemi omyté, drobně pokrájené pažitky a podáváme.

  • 2

    Hovězí vývar s pórkem [27745]:

  • 3

    Pórek s mrkví očistíme a omyjeme. Pórek pokrájíme na tenké kroužky, mrkev pokrájíme na tenké nudličky. V hrnci rozehřejeme máslo a zeleninu za občasného míchání podusíme (4-6 minut). Potom přilijeme 1 litr čistého hovězího vývaru z kostí, 2 cl koňaku, vývar pomalu povaříme ještě 6-8 minut a podáváme.

  • 4

    Hovězí vývar z kostí [27725]:

  • 5

    Hovězí kosti, žebra a volskou oháňku dobře omyjeme, necháme odkapat, vložíme do hrnce se studenou vodou a dáme vařit. Když voda s kostmi a masem přijde k varu, zmírníme teplotu a necháme pomalu probublávat.

  • 6

    Očistíme a omyjeme česnek, mrkev, petržel s celerem a přidáme do vody k masu. Oloupanou cibuli pokrájenou nadrobno zpěníme dozlatova v pánvi na rozehřátém másle s olejem. Pak ji přidáme do vařícího vývaru s 10 zrnkami barevného pepře a vývar budeme pomalu vařit 2 hodiny. Přibližně 30 minut před dovařením vložíme do vývaru 2 omytá rozkrojená rajčata a 1 list hlávkového zelí (asi 30g).

  • 7

    Po uvaření kosti vyjmeme, maso obereme a pokrájíme na kousky. Vývar scedíme, ochutíme solí, mletým pepřem, pokrájené maso vrátíme do vývaru a podáváme.

Komentáře k receptu