Dušené zelí s jehněčím masem
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 250 g Rajčata
 - 500 g Jehněčí kýta
 - 60 g Olivy černé
 - 125 ml Víno bílé
 - 125 ml Vývar z hovězích kostí
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 ks Zelí hlávkové bílé
 - 1 ks Rozmarýn čerstvý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Balsamico ocet
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 564 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 741 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 116.1 mg
 - Draslík 759 mg
 - Vláknina 3914.8 mg
 - Vitamín A 3914.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zelí očistíme, rozčtvrtíme, zbavíme košťálu a na jemno nakrouháme.
 - 
                                2
Omytou jehněčí kýtu pokrájíme na kostky a opečeme v pánvi na rozehřátém másle po všech stranách. Vyjmeme z pánve, udržujeme v teple.
 - 
                                3
Zelí, na nudličky nakrájenou slaninu a rozmarýn vložíme do výpeku a krátce osmahneme. Přidáme prolisovaný česnek, olivy a zamícháme. Zalijeme vývarem, vínem a balsamicem. Pod pokličkou zvolna dusíme asi 12 minut.
 - 
                                4
Nakonec přidáme maso a omytá, na kostičky rozkrájená rajčata, dusíme ještě 5 minut. Zelí osolíme, opepříme a osladíme.