Vinohradské zelí
Suroviny
- 500 g Cibule
- 1000 g Skopová plec
- 2500 g Zelí hlávkové bílé
- 100 g Sádlo škvařené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 5 ks Rajčata
- 3 ks Paprikové lusky čerstvé
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1099 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 83 g
- Sodík 334 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 24.3 mg
- Draslík 1610.7 mg
- Vláknina 38192 mg
- Vitamín A 38192 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 300.5 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a očištěné maso nakrájíme na kostky. Všechnu zeleninu očistíme a omyjeme. Zelí nakrájíme na malé kousky, papriky na čtvrtky, rajčata a cibuli na kolečka a česnek nadrobno nasekáme.
-
2
Na sádle zpěníme cibuli a mírně na ní opečeme maso. Přidáme papriky, rajčata, česnek, sůl a mletou papriku. Vše zalijeme větším množstvím vody a zvolna vaříme doměkka.