Těstoviny s jehněčím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 566 kcal
 - Sacharidy 70 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 103 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 70 g
 - Cholesterol 56 mg
 - Draslík 292.6 mg
 - Vláknina 2708 mg
 - Vitamín A 2708 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 74.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 665.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve větší pánvi na dvou lžících oleje za stálého míchání orestujeme kousky vykostěného jehněčího masa, až zhnědne. Přidáme česnek nakrájený na plátky a minutu smažíme. Poté vlijeme víno, přidáme bobkový list, pepř, sůl a dusíme. Až směs zhoustne, přilijeme zbylý olej, papriky, které jsme zbavili semen a nakrájeli na kostičky a rajčata, která jsme oloupali, zbavili semen a nakrájeli na kousky. Tuto směs za občasného promíchání dusíme pod pokličkou asi tři čtvrtě hodiny.
 - 
                                2
V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na skus, scedíme a necháme v míse v teple.
 - 
                                3
Z hotové omáčky odstraníme bobkový list a vmícháme ji do připravených těstovin. Ihned podáváme.