Zapečené makarony s jehněčím masem
Suroviny
- 250 g Jogurt bílý
 - 200 g Mrkev kořen
 - 100 g Sýr Parmezán
 - 400 g Špagety, Makarony
 - 250 g Créme fraiche
 - 250 g Fazolové lusky zelené
 - 400 g Jehněčí maso mleté
 - 300 ml Víno bílé
 - 2 ks Cibule
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 0.5 ks Petržel - nať
 - 0.5 ks Koriandr čerstvý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1243 kcal
 - Sacharidy 96 g
 - Tuky 182 g
 - Sodík 624 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 92 g
 - Cholesterol 282.1 mg
 - Draslík 901.3 mg
 - Vláknina 14727.8 mg
 - Vitamín A 14727.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.9 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fazolky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na nudličky. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a podusíme na rozpáleném oleji. Přidáme mleté maso a osmažíme.
 - 
                                2
Do pánve přidáme mrkev a fazolky, podlijeme bílým vínem a na mírném ohni vaříme 15 minut. Vše osolíme, opepříme a přimícháme bylinky.
 - 
                                3
Troubu předehřejeme na 190 °C. Makarony uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, slijeme a necháme okapat.
 - 
                                4
Makarony a směs masa a zeleniny dáme do tukem vymaštěné zapékací mísy. Jogurt smícháme s creme fraiche a s vejci a nákyp tím přelijeme. Posypeme parmezánem a zapékáme 35 minut v předehřáté troubě.