Jehněčí závin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1471 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 100 g
 - Sodík 956 mg
 - Bílkoviny 75 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 256.5 mg
 - Draslík 1269.7 mg
 - Vláknina 16452.5 mg
 - Vitamín A 16452.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jehněčí maso nakrájíme na malé kousky a za stálého míchání orestujeme na másle. Přihodíme brambory a mrkev, nakrájené na kostičky a ještě chvíli opečeme.
 - 
                                2
Po odstavení z plotny vmícháme strouhaný sýr, jogurt, sůl, pepř a čerstvý nebo mražený hrášek.
 - 
                                3
Listové těsto rozválíme na silnější plát a na něj rozložíme připravenou směs. Zavineme, pořádně utěsníme okraje a položíme na vymazaný plech tak, aby konec závinu zůstal vespod. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut dozlatova.