Jehněčí pečené na česneku a oreganu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 972 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 69 g
 - Sodík 267 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 165 mg
 - Draslík 1845.4 mg
 - Vláknina 16003.8 mg
 - Vitamín A 16003.8 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 61.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z oregana, neloupaných stroužků česneku, nastrouhané citrónové kůry, šťávy, oleje, soli a pepře smícháme marinádu, část vetřeme do jehněčí kýty. Stáhneme provázkem, aby se maso propeklo. Dáme do pekáče vyloženého pečícím papírem, povrch potřeme zbytkem marinády, přiklopíme a necháme přes noc marinovat.
 - 
                                2
Na pánvi maso zprudka opečeme, aby se zatáhlo a šťáva zůstala uvnitř, dáme zpátky do pekáče, přidáme rozpůlené brambory, citrónové dílky a zakapeme olivovým olejem.
 - 
                                3
Pečeme nejméně 1 hodinu.