Ořechová jehněčí kýta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 645 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 210 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 110 mg
 - Draslík 641.6 mg
 - Vláknina 4566.3 mg
 - Vitamín A 4566.3 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso osolíme, opepříme a zalijeme olejem.
 - 
                                2
Necháme marinovat 48 hodin.
 - 
                                3
Kosti dáme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme do zhnědnutí, přidáme pokrájenou zeleninu a bylinky.
 - 
                                4
Povaříme 10 minut, poté přilijeme polovinu vína a 150ml vody.
 - 
                                5
Uvedeme k varu a přiklopené vaříme 60 minut.
 - 
                                6
Hotový vývar přecedíme a necháme vychladnout.
 - 
                                7
Kýtu osmahneme na rozpálené pánvi a poté pečeme při 200°C 30 minut.
 - 
                                8
Do vypečené šťávy z masa přilijeme vývar, zbytek vína a sekané ořechy.
 - 
                                9
Osolíme a opepříme a povaříme 2 minuty.