Jehněčí koruna s nádivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 690 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 132 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 147.2 mg
 - Draslík 667.5 mg
 - Vláknina 5032.9 mg
 - Vitamín A 5032.9 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.5 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, osmahneme do zlatova na 25 g másla, přendáme ji do mísy, přimícháme hrozinky, nasekané meruňky, chlebovou střídku, vejce a sekanou petržel. Osolíme, opepříme a posypeme skořicí.
 - 
                                2
Korunu z žeber osolíme, opepříme, přendáme na plech a naplníme nádivkou.
 - 
                                3
Pečeme při 180°C, doba pečení závisí na váze masa i s nádivkou, počítáme zhruba 30 minut na půl kilogramu váhy.