Vsetínský rendlík se skopovým
Suroviny
- 400 g Chléb celozrnný pšeničný
 - 300 g Lečo sterilované
 - 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 kávová lžička Vegeta
 - 5 kávová lžička Pepř 4 barev
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Okurky
 - 4 ks Feferony
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 1 kg Skopová kýta
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Saturejka
 - 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 867 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 1040 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 59 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 584.5 mg
 - Vláknina 29378.8 mg
 - Vitamín A 29378.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.6 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Skopovou kýtu odblaníme, zbavíme žilek, pořádně omyjeme a přelijeme odvarem ze saturejky. Nakrájíme ji na nudličky přibližně o velikosti 2 x 1 cm. Dáme do mísy a promícháme se solí, pepřem 4 barev, mletým zázvorem, rozetřeným česnekem, Vegetou a olivovým olejem. Marinované maso necháme 2-3 hodiny v chladničce.
 - 
                                2
Sladkokyselé okurky pokrájíme na tenké nudličky, feferonky omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Očištěnou cibuli pokrájíme na tenká kolečka.
 - 
                                3
V hlubším rendlíku rozpálíme olej a maso zvolna za stálého míchání opečeme. Přimícháme k němu cibuli, okurky, lečo, a feferonky. Vše důkladně promícháme, přikryjeme poklicí a dusíme přibližně 10-14 minut.
 - 
                                4
Směs poprášíme moukou, promícháme, krátce povaříme a podle chuti dosolíme.
 - 
                                5
Skopové nudličky se zeleninou rozdělíme na porce a podáváme s chlebem.