Jehněčí roláda se sušenými rajčaty a rozmarýnem
Suroviny
- 800 g Jehněčí kýta
 - 100 g Rajčata sušená sterilovaná
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 kávová lžička Balsamico ocet
 - 2 kávová lžička Cukr krupice
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
 - 2.5 polévková lžíce Olej olivový
 - 6 polévková lžíce Hovězí vývar základní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 361 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 418 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 88 mg
 - Draslík 676.2 mg
 - Vláknina 2423.5 mg
 - Vitamín A 2423.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z jehněčí kýty bez kosti vytvarujeme dva pláty, česnek oloupeme a utřeme se solí, sušená rajčata nakrájíme na plátky a 4 snítky rozmarýnu nahrubo posekáme. Jehněčí po vnitřní straně potřeme olejem a utřeným česnekem, poklademe plátky sušených rajčat, posypeme polovinou rozmarýnu, opepříme.
 - 
                                2
Maso pak zarolujeme, ovážeme kuchyňskou nití, vložíme na pečicí mřížku a v troubě, předehřáté na 180 °C, pečeme 30 minut, až je maso propečené. Rolády necháme zakryté 10 minut odpočinout.
 - 
                                3
Na menší pánev nalijeme hovězí vývar a balzamikový ocet, přidáme cukr a zbytek posekaného rozmarýnu, uvedeme do varu, poté vaříme pozvolna 5 minut, až zálivka zhoustne.
 - 
                                4
Rolády nakrájíme na plátky, porce servírujeme přelité rozmarýnovou zálivkou.