Valašský ostřák
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 328 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 1190 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 14.3 mg
 - Draslík 145.8 mg
 - Vláknina 4096 mg
 - Vitamín A 4096 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.7 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Skopovou kýtu vykostíme, opláchneme ve vlažné vodě, nakrájíme ji na stejné kousky, osolíme, promícháme a necháme odležet.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmahneme v tuku dorůžova. Přidáme mletou papriku a zpěníme ji.
 - 
                                3
Na tento základ vložíme maso, krátce osmahneme a podlijeme trochou vody. Maso osolíme a přidáme utřený česnek. Za občasného promíchání dusíme pod poklicí doměkka. Podle potřeby doléváme vlažnou vodou.
 - 
                                4
Nakonec pokrm dosolíme a krátce povaříme.