Jehněčí přední na paprice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 498 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 151 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 153.8 mg
 - Draslík 67.3 mg
 - Vláknina 2096.2 mg
 - Vitamín A 2096.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1755.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso dobře očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kousky. V hrnci rozpálíme 40 g másla, na něm osmahneme oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli. Do cibule přidáme sladkou i pálivou papriku, zamícháme, zalijeme horkou vodou, nakonec do hrnce vložíme připravené kousky masa a pod pokličkou dusíme do měkka. Následně maso vybereme ze šťávy.
 - 
                                2
Příprava jíšky: V pánvičce rozehřejeme zbylé máslo, přidáme mouku a stálým mícháním zapražíme. Zředíme decilitrem teplé vody, dobře promícháme, abychom se zbavili hrudek a šťávu z masa zahustíme. Za stálého míchání povaříme do zahoustnutí omáčky, před dokončením vaření do omáčky přilijeme mléko, podle chuti dosolíme, opepříme. Omáčku přelijeme přes sítko, vlijeme do hrnce, přidáme maso, přivedeme k varu, poté ihned stáhneme ze sporáku.
 - 
                                3
Jídlo rozdělíme na jednotlivé talíře a s vhodnou přílohou podáváme.