Jehněčí svíčková v medové marinádě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 535 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 63 g
 - Cholesterol 120 mg
 - Draslík 49 mg
 - Vláknina 405 mg
 - Vitamín A 405 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1425.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozpuštěný med smícháme v misce se sójovou omáčkou a prolisovaným česnekem.
 - 
                                2
Maso potřeme medovou marinádou ze všech stran a pod fólií necháme alespoň 2 hodiny marinovat.
 - 
                                3
Rošt pomažeme olejem, gril předehřejeme na vyšší teplotu. Odleželé maso položíme na rošt a 4 minuty zprudka zapékáme ze všech stran. Poté teplotu snížíme a maso grilujeme ještě asi 6 minut. Často otáčíme a potíráme zbylou marinádou.
 - 
                                4
Grilované maso necháme chvíli odpočinout, poté šikmým řezem nakrájíme.