Přírodní skopové kotletky s rozmarýnem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 101 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 13.4 mg
 - Draslík 110.4 mg
 - Vláknina 2696 mg
 - Vitamín A 2696 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
2 snítky čerstvého rozmarýnu omyjeme, z jedné snítky otrháme lístky a posekáme je nadrobno (1 lžíce). Druhou snítku rozmarýnu v celku (l lžíce) si odložíme.
 - 
                                2
Očištěné cibule se stroužky česneku pokrájíme nadrobno.
 - 
                                3
Špalíček skopové kotlety omyjeme, osušíme, vykostíme a odstraníme přebytečný tuk, Nařežeme si kotletky přibližně 2-2.5cm silné a po okrajích je na několika místech nařízneme, aby se nekroutily. Vložíme je mezi potravinářskou fólií a hladkým válečkem je rozklepeme. Pak je ochutíme, solí, pepřem, posypeme posekaným rozmarýnem a obalíme v hladké mouce.
 - 
                                4
Ve větší pánvi, kterou můžeme dát do trouby, si rozehřejeme sádlo, na něm osmažíme kotletky z obou stran do zlatova (smažíme je přibližně 10 minut). Odložíme je stranou a uchováme je v teple.
 - 
                                5
Troubu si předehřejeme na 200°C. Omastek z pánve slijeme, ale do té samé pánve dáme máslo, na něm osmažíme pokrájenou cibuli s česnekem téměř dozlatova, přidáme snítku rozmarýnu, teplé kotlety a přilijeme horkou vodu (150ml). Pánev zakryjeme poklicí, dáme ji do vyhřáté trouby a dusíme doměkka přibližně 35 minut. Přibližně 10 minut před dokončením odložíme poklici, aby kotletky dostaly správnou barvu. Měkké kotletky dáme na vyhřáté talíře, polijeme je výpekem a hned servírujeme.