Slezské kvaky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 406 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 292 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 92 mg
 - Draslík 332.2 mg
 - Vláknina 7830.3 mg
 - Vitamín A 7830.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 41.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 44.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nakrájíme na kousky maso, osmahneme na másle, osolíme, podlijeme horkou vodou a dusíme.
 - 
                                2
Nakrájíme na kostky tuřín a když je maso poloměkké tak k němu tuřín přidáme, přelijeme horkou vodou a vaříme.
 - 
                                3
Připravíme si cibulovou zásmažku a vmícháme k masu. Dochutíme pepřem a solí.
 - 
                                4
Potom zalijeme smetanou nebo mlékem.
 - 
                                5
Podáváme s vařeným bramborem.