Králík z Provence

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Králičí maso
  • 100 g Slanina vepřová
  • 5 g Petržel - nať
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 4 ks Žampiony čerstvé
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.0625 l Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 518 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 406 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 137 mg
  • Draslík 1759.4 mg
  • Vláknina 7927.5 mg
  • Vitamín A 7927.5 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytého králíka odblaníme, protkneme slaninou a osolíme.

  • 2

    Na zbylé, jemně nakrájené slanině zpěníme nakrájenou cibuli a maso na ní po obou stranách opečeme.

  • 3

    Přidáme na plátky nakrájené houby, stroužek nasekaného česneku, víno a oloupaná, na plátky nakrájená rajčata. Vše dusíme do změknutí masa.

Komentáře k receptu