Králičí ragú s cibulí
Suroviny
- 1200 g Králičí maso
 - 250 ml Pomerančová šťáva
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 4 ks Cibule
 - 4 ks Rajčata
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 ks Hřebíček
 - 1 ks Skořice celá
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 stroužek Česnek
 - 0.17 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 329 mg
 - Bílkoviny 63 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 171 mg
 - Draslík 1534.5 mg
 - Vláknina 16907.5 mg
 - Vitamín A 16907.5 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 54.7 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěného králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Porce opékáme na lžíci oleje asi 5 minut, vyjmeme je a vložíme do vymazaného pekáče.
 - 
                                2
Do výpeku přidáme lžíci oleje, opečeme na něm oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli a neoloupaný česnek. Vmícháme oloupaná, na kostičky pokrájená rajčata a krátce podusíme. Přidáme koření, pomerančovou šťávu, povaříme a osolíme. Směsí přelijeme porce králíka.
 - 
                                3
Pokrm dusíme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu, potom podle chuti přisolíme a ochutíme.
 - 
                                4
Ragú podáváme s čerstvou bagetou, posypané nasekanou petrželkou.