Králík s rajčaty a sýrem pecorino
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 440 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 541 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 57 mg
 - Draslík 994.4 mg
 - Vláknina 6902.5 mg
 - Vitamín A 6902.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.2 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Králičí řízky nakrájíme na velmi tenké plátky, větší plátky rozkrojíme ještě napůl. Rajčata necháme okapat a nakrájíme na tenké proužky. Lístky bazalky otrháme od stonků a nakrájíme rovněž na proužky.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej. Maso v něm na prudkém ohni opečeme, osolíme, opepříme a vždy opět vyjmeme. K vypečené šťávě přidáme bílé víno, přimícháme rajčata, kapary a bazalku, přivedeme k varu. Osolíme, opepříme a opět přidáme maso.
 - 
                                3
Sýr pecorino (sýr ovčí tvrdý) zbavíme kůry a rozlámeme na malé kousky. Spolu s omáčkou smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami.