Králík na smetaně s kapary
Suroviny
- 80 g Slanina vepřová
 - 200 ml Smetana zakysaná 14%
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Tymián sušený
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Bobkový list
 - 4 ks Nové koření celé
 - 4 ks Pepř černý celý
 - 1 ks Králík hřbet
 - 2 ks Králičí stehna
 - 2 polévková lžíce Kapary
 - 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 330 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 283 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 13.6 mg
 - Draslík 622.1 mg
 - Vláknina 23238.1 mg
 - Vitamín A 23238.1 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hřbet a zadní stehna osolíme. Nakrájíme slaninu na kostičky a v tlakovém hrnci ji vyškvaříme spolu s cibulí, kterou jsme nakrájeli na plátky. Na cibuli vložíme porce králíka a rychle ze všech stran osmažíme. Přidáme koření, hořčici, podlijeme, hrnec uzavřeme a dusíme zhruba čtyřicet minut.
 - 
                                2
Zkusíme, zda je maso měkké. Pokud ano, porce vyjmeme, odložíme na talíř a držíme na teple.
 - 
                                3
Šťávu vysmažíme až do tuku, zaprášíme moukou, osmažíme, poté zalijeme vodou a alespoň čtvrt hodiny provaříme.
 - 
                                4
Omáčku přecedíme, vmícháme do ní smetanu a okapané kapary. Omáčku jen prohřejeme.
 - 
                                5
Porce králíka na talířích přelijeme omáčkou.