Králík nadivoko
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
 - 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 3 ks Bobkový list
 - 4 ks Jalovec
 - 3 ks Hřebíček
 - 7 stroužek Česnek
 - 1.5 kg Králík
 - 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 841 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 679 mg
 - Bílkoviny 94 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 277.2 mg
 - Draslík 965.3 mg
 - Vláknina 1367.8 mg
 - Vitamín A 1367.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 39.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Králíka očistíme, naporcujeme a osolíme. Česnek prolisujeme, celé koření rozdrtíme a všechno koření promícháme s česnekem. Směsí potřeme porce králíka, vložíme do pekáče, přidáme kousky másla, podlijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké.
 - 
                                2
Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.