Králík na slanině zapečený v těstíčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1431 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 59 g
 - Sodík 1398 mg
 - Bílkoviny 164 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 548.5 mg
 - Draslík 1690.6 mg
 - Vláknina 4246 mg
 - Vitamín A 4246 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Králíka očistíme, naporcujeme a potřeme česnekem utřeným se solí. Pekáč vyložíme polovinou plátků slaniny, na ni rozložíme porce králíka, posypeme kmínem, poklademe zbylou slaninou, podlijeme pivem a v předehřáté troubě pečeme, až je maso poloměkké.
 - 
                                2
Mezitím připravíme těstíčko ušleháním žloutků s pivem, se solí a moukou a pevného sněhu z bílků. Těstíčkem přelijeme králíka a dopečeme.