Beskydský králík s uzeným
Suroviny
- 700 g Králičí maso
 - 250 g Moravské uzené maso
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 4 ks Šalotka
 - 6 stroužek Česnek
 - 2 dl Voda pitná
 - 1.5 dl Bujón zlatý hovězí
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 627 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 6039 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 124.6 mg
 - Draslík 942.9 mg
 - Vláknina 443.2 mg
 - Vitamín A 443.2 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.8 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Králičí omyté a osušené maso - plec a hrudí pokrájíme na porce. Potřeme olejem, česnekem rozetřeným se solí a posypeme pepřem. Maso odložíme do chladničky na 12 hodin odpočinout.
 - 
                                2
Druhý den uzené maso (Moravské maso nebo Anglickou libovou slaninu) pokrájíme na malé kostky. Očištěné šalotky pokrájíme na tenké kroužky.
 - 
                                3
V hrnci na rozpáleném oleji s máslem zpěníme dorůžova šalotku. Přidáme k ní uzené maso, bobkový list a krátce osmažíme. Přidáme kousky králíka a smažíme společně asi 5-7 minut. Pak přilijeme 1-2 dl vody a pod pokličkou dusíme maso doměkka (asi 35 minut).
 - 
                                4
Maso vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk. Poprášíme moukou, promícháme, opražíme, přilijeme hovězí bujon, vše dobře promícháme a krátce povaříme.
 - 
                                5
Porce rozdělíme na talíře, přílohu polijeme šťávou s uzeným masem a podáváme.