Králík na šalvěji
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 686 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 1059 mg
 - Bílkoviny 63 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 193.5 mg
 - Draslík 740.9 mg
 - Vláknina 5267.7 mg
 - Vitamín A 5267.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Králíka očistíme a nasekáme na kusy. Osolené opepřené porce prudce osmažíme na tuku po obou stranách, poté přidáme oloupaný česnek, snítku rozmarýnu, šalvěje, zalijeme bílým vínem, vývarem a dusíme 30 minut. Z citronu oloupeme kůru a vykrájíme filety, které i se šťávou vložíme ke králíkovi, dál pomalu dusíme. Hotové maso vyndáme, šťávu scedíme,
 - 
                                2
vložíme čerstvé máslo, provaříme a dochutíme.