Králičí karbanátky
Suroviny
- 400 g Králičí maso
 - 300 g Vepřové maso tučné
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 50 g Strouhanka
 - 60 ml Olej olivový
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Žemle tuková
 - 3 špetka Muškátový květ
 - 2 l Voda pitná
 - 1 dl Mléko polotučné
 - 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.4 polévková lžíce Tuk
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 836 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 62 g
 - Sodík 695 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 320.4 mg
 - Draslík 411.4 mg
 - Vláknina 1214.4 mg
 - Vitamín A 1214.4 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Králičí maso očistíme, omyjeme, uvaříme v mírně osolené vodě do poloměkka. Maso zbavíme kostí a umeleme s vepřovým masem a v mléce máčenými a vymačkanými žemlemi. Vyklepneme vejce, sůl a koření, zamícháme a uděláme karbanátky. Obalíme je v trojobalu.
 - 
                                2
Karbanátky smažíme na rozehřátém tuku z obou stran.