Králík na čerstvém zázvoru
Suroviny
- 130 g Celer bulvový
 - 120 g Cibule
 - 130 g Mrkev kořen
 - 150 g Slanina vepřová
 - 40 g Sádlo škvařené
 - 120 g Zázvor celý
 - 130 g Petržel kořen
 - 50 g Mouka pšeničná hladká
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2.3 l Vývar drůbeží
 - 2.5 kg Králičí maso
 - 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 763 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 1046 mg
 - Bílkoviny 56 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 156.6 mg
 - Draslík 1049.1 mg
 - Vláknina 3120.7 mg
 - Vitamín A 3120.7 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěného králíka bez hlavy naporcujeme, opláchneme a osušíme. Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev, petržel a celer očistíme a nakrájíme na nudličky. Slaninu nakrájíme na klínky.
 - 
                                2
Porce králíka prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V kastrolu na sádle zpěníme cibuli, přidáme mrkev, petržel a celer, porce králíka a osmažíme dozlatova. Směs posypeme paprikou, přidáme zázvor, promícháme, přelijeme částí vývaru, aby byly porce králíka z poloviny ponořené, a pod poklicí dusíme zhruba 50 minut. Během pečení vývar postupně přiléváme. Porce králíka podáváme přelité vydušenou šťávou.