Králík na bílém víně
Suroviny
- 1500 g Králík
 - 1 kávová lžička Citrónová šťáva
 - 1 ks Cibule
 - 0.5 l Hovězí vývar základní
 - 0.5 dl Olej rostlinný
 - 2 dl Bílé víno
 - 2.5 dl Smetana
 - 5 dkg Anglická slanina
 - 2 polévková lžíce Zázvor
 - 1 polévková lžíce Oregano
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 1 polévková lžíce Sůl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1048 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 57 g
 - Sodík 1181 mg
 - Bílkoviny 120 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 331 mg
 - Draslík 1263.8 mg
 - Vláknina 850 mg
 - Vitamín A 850 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.4 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Králíka naporcujeme, osolíme a posypeme mletým zázvorem a oreganem. Na oleji osmahneme slaninu, vložíme porce králíka a po obou stranách je opečeme a následně vyjmeme.
 - 
                                2
Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a necháme ji ve výpeku zpěnit. Porce králíka vložíme zpět, zalijeme vínem a dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme vývarem. Před koncem dušení maso vyjmeme a přilijeme smetanu rozmíchanou s moukou. Dochutíme citronovou šťávou a solí a krátce povaříme.