Králík na hořčici
Suroviny
- 800 g Rajčata
 - 100 ml Smetana
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Cukr třtinový
 - 4 ks Králičí maso
 - 2 ks Šalotka
 - 1 ks Bobkový list
 - 6 stroužek Česnek
 - 100 cl Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Hořčice dijonská
 - 6 polévková lžíce Tymián
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 3712 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 309 g
 - Sodík 431 mg
 - Bílkoviny 206 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 570 mg
 - Draslík 4060.2 mg
 - Vláknina 4800 mg
 - Vitamín A 4800 mg
 - Vitamín B6 5.5 mg
 - Vitamín B12 0.1 mg
 - Vitamín C 32.2 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve si připravíme rajčata: omyjeme a přepůlíme je a naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem řeznou stranou nahoru.
 - 
                                2
Osolíme a opepříme je, trochu pocukrujeme.
 - 
                                3
Rozdělíme na ně dvě lžíce tymiánu a zakápneme asi 75 cl oleje.
 - 
                                4
Pečeme 2 hodiny na 130 °C.
 - 
                                5
Králičí stehna osolíme, opepříme a potřeme dvěma stroužky utřeného česneku a dvěma lžícemi hořčice.
 - 
                                6
Do pekáče nalijeme zbylý olej a na to poskládáme králičí stehna. Posypeme zbylým tymiánem, přidáme bobkový list a pečeme 45 minut přiklopené na 180 °C. Poté odklopíme a ještě 15-20 minut pečeme.
 - 
                                7
Slijeme výpek z králíka, smícháme ho se zbylou hořčicí a smetanou a povaříme.
 - 
                                8
Králíka podáváme s pečenými rajčaty a omáčkou.