Králík plněný játry III
Suroviny
- 100 g Slanina vepřová
 - 1 kávová lžička Máslo čerstvé
 - 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Játra králičí
 - 1 ks Králičí maso
 - 1 ks Martell cognac
 - 1 ks Sůl
 - 1 ks Sůl
 - 1 ks Kari koření
 - 1 stroužek Česnek
 - 0.1 l Víno bílé
 - 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 737 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 129409 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 113.8 mg
 - Draslík 856.6 mg
 - Vláknina 9465.5 mg
 - Vitamín A 9465.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3 mg
 - Vitamín E 3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Příprava náplně :
 - 
                                2
Králičí játra nakrájíme na nudličky a dáme přes noc marinovat do koňaku.
 - 
                                3
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme marinovaná králičí játra. Okořeníme kari kořením, podusíme, zjemníme smetanou. Šťávu necháme mírně odpařit a na závěr osolíme.
 - 
                                4
Odblaníme hřbet z kýty z králíka. Hřbet rozdělíme na porce a prořízneme do nich otvory. Vykostíme kýty a rozřízneme na pláty. Maso osolíme.
 - 
                                5
Do hřbetních porcích vložíme část náplně a uzavřeme párátky nebo jehlicí.
 - 
                                6
Pláty z kýty potřeme druhou částí náplně, sbalíme a převážeme nití, aby náplň nevytékala.
 - 
                                7
Na rozehřátém tuku připravené porce masa opečeme, poklademe tenkými plátky slaniny a za častého podlévání vínem a přelévání vypečenou šťávou pečeme do měkka. Šťávu zahustíme moučným máslem (lžičku másla smícháme se lžičkou mouky a po malých kouscích vhazujeme do šťávy) a ještě krátce povaříme.
 - 
                                8
Jako přílohy podáváme dušenou zeleninu a saláty, jemné noky, vařené brambory sypané petrželovou natí.