Vepřové srdce v kari
Suroviny
- 600 g Vepřové srdce
 - 50 g Salám měkký
 - 50 g Sádlo škvařené
 - 125 ml Vývar z hovězích kostí
 - 125 ml Zakysaná smetana
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.5 kávová lžička Kari koření
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 564 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 233.8 mg
 - Draslík 658.1 mg
 - Vláknina 222.5 mg
 - Vitamín A 222.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.1 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné vepřové srdce omyjeme a nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Do mísy dáme trochu vývaru, kari koření, pepř, sůl, promícháme a vložíme plátky srdce. Necháme marinovat asi 1 hodinu.
 - 
                                3
Potom maso na rozehřátém sádle opečeme po obou stranách, přilijeme zbylou marinádu a vývar, přidáme na kostičky nakrájený salám a dusíme doměkka.
 - 
                                4
Nakonec do omáčky přilijeme smetanu rozkvedlanou s moukou a chvíli povaříme.
 - 
                                5
Každou porci posypeme nasekanou petrželkou.
 - 
                                6
Podáváme s vařenými bramborami.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            




