Špenátová čorba

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Slanina vepřová
  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 15 dl Hovězí vývar základní
  • 3 dl Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 393 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1741 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 155.1 mg
  • Draslík 1077.6 mg
  • Vláknina 5597 mg
  • Vitamín A 5597 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.3 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté čerstvé špenátové listy ponoříme do vařící vody, spaříme je, scedíme a drobně nakrájíme.

  • 2

    Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, zalijeme horkým hovězím vývarem, promícháme (aby se nám neutvořily hrudky) a přidáme pokrájený špenát, slaninu nakrájenou na malé kostičky, sůl a pepř.

  • 3

    Znovu promícháme a vaříme pomalu při mírné teplotě asi 1/4 hodiny.

  • 4

    Do odstavené čorby vmícháme smetanu s rozšlehanými žloutky.

  • 5

    Servírujeme s drobně nakrájenou zelenou petrželkou.

Komentáře k receptu