Bucatini alla carbonara

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Slanina vepřová
  • 400 g Těstoviny Bucatini
  • 5 g Sůl
  • 300 g Smetana 12% (konzumní)
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 g Cibule
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 968 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 1324 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 636.3 mg
  • Draslík 213.8 mg
  • Vláknina 1172.5 mg
  • Vitamín A 1172.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 76.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze slaniny odkrojíme kůži a chrupavky a nakrájíme ji na kostičky. Oloupeme cibuli a rovněž ji nakrájíme na kostičky. Uvedeme do varu dostatečné množství vody, řádně osolíme a těstoviny uvaříme al dente. Přelijeme přes síto a necháme okapat. Zatímco se těstoviny vaří, opečeme na pánvi na zahřátém olivovém oleji slaninu a cibuli do sklovita. Smetanu smícháme se žloutky a se 30 g parmazánu, osolíme a opepříme. Horké těstoviny promícháme se slaninou a s cibulí a zalijeme je smetanovou omáčkou. Za stálého míchání krátce prohřejeme. Dbáme na to, aby se omáčka v žádném případě nezačala vařit, protože by se žloutky srazily. Dochutíme černým pepřem. Zbývající parmazán podáváme zvlášť.

Komentáře k receptu