Polévka pečená v troubě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Slanina vepřová
  • 850 g Žampiony - sterilované
  • 750 g Vepřové maso libové
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Pepř cayenský
  • 100 g Sýr Gouda 45%
  • 30 g Petržel - nať
  • 20 g Omáčka sójová
  • 100 ml Víno bílé
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Pórek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1084 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 1946 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 242.1 mg
  • Draslík 890.3 mg
  • Vláknina 20172.5 mg
  • Vitamín A 20172.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.6 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4750.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na kostičky a lehce ji rozškvaříme v pánvi. Přidáme a podusíme cibuli a okapané žampiony.

  • 2

    Vepřové maso nakrájíme na kousky a vložíme do pekáče. Osolíme, opepříme, ochutíme cayenským pepřem. Pórek očistíme, omyjeme, nakrájíme na kolečka. Sýr, pórek a cibuli se žampiony přidáme k masu. Přilijeme asi 600 ml vody.

  • 3

    Přikrytý pekáč vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 60 minut. Vyjmeme, přilijeme bílé víno, přimícháme instantní omáčku. Přikryjeme a pečeme dalších 60 minut.

  • 4

    Přimícháme smetanu a pekáč ponecháme ve vypnuté troubě ještě asi 30 minut. Petrželku opláchneme, vodu setřepeme, nadrobno nasekáme a polévku posypeme.

Komentáře k receptu