Fenyklové ravioli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Artyčoky
  • 120 g Cibule perlová
  • 200 g Vepřová plec
  • 100 g Ančovičky konzervované
  • 1000 g Fenykl obecný
  • 120 g Mrkev kořen
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 ml Víno bílé
  • 180 ml Olej olivový
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 5 hrst Špenát listový čerstvý
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 20 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2153 kcal
  • Sacharidy 247 g
  • Tuky 106 g
  • Sodík 1619 mg
  • Bílkoviny 86 g
  • Uhlovodany 154 g
  • Cholesterol 368.5 mg
  • Draslík 5189.1 mg
  • Vláknina 221160 mg
  • Vitamín A 221160 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 75.9 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 53.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve za pomocí odšťavňovače prolisujeme špenát, tak nám vznikne špenátová šťáva. Z mouky, vajec, žloutků a špenátové šťávy (5 ml) vypracujeme těsto. Dle potřeby přiléváme vodu, těsto musí dobře držet tvar.

  • 2

    Připravené těsto necháme odpočinout, mezitím připravíme zeleninu.

  • 3

    Mrkev očistíme a pokrájíme na menší kousky, přidáme rozčtvrcené artyčoky, oloupanou a na větší kousky pokrájenou cibuli a česnek.

  • 4

    Maso pokrájíme na menší kousky a přimícháme k zelenině, vše promícháme a dáme smažit na 20 ml rozpáleného oleje.

  • 5

    Jakmile zelenina zezlátne, podlijeme vínem. Necháme vyvařit, poté přilijeme 50 ml oleje, necháme 15 minut smažit.

  • 6

    Osolíme opepříme a odstavíme z plotny.

  • 7

    Fenykl pokrájíme na 2 cm velké kousky, přisypeme na 100 ml rozpáleného oleje a dusíme do vyvaření veškeré tekutiny.

  • 8

    K fenyklu vmícháme rozdrcené ančovičky a dáme vychladit.

  • 9

    Těsto rozválíme na plát, vykrajujeme 6 cm velká kolečka, která naplníme směsí z fenyklu a ančoviček. Těsto přehneme na polovinu a okraje těsta, potřené vodou, dobře stlačíme.

  • 10

    Připravené těstoviny vaříme 10 minut ve vroucí, osolené vodě.

  • 11

    Uvařenou zeleninu rozdělíme na talíře, navrch přidáme vařené ravioli, vše zakapeme olejem a posypeme parmezánem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu