Křepelky nadívané
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 673 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 2408 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 222.3 mg
 - Draslík 842.3 mg
 - Vláknina 4217.5 mg
 - Vitamín A 4217.5 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Křepelky rozřízneme napůl, částečně je vykostíme, necháme jen konce nohou. Kuřecí maso umeleme na strojku spolu se slaninou, přimícháme strouhanku, vejce, promícháme a tuto směs rozprostřeme na křepelčí maso, zavineme do rolády, ovážeme nití, osolíme, opepříme a pomažeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu na slabé plátky.
 - 
                                2
V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, krátce orestujeme, přiložíme křepelčí rolády, obložíme plátky slaniny, podlijeme vývarem a dáme péct. Pečeme přibližně 1/2 hodiny, maso během pečení potíráme vypečeným tukem a podle potřeby podléváme vodou.
 - 
                                3
Upečené rolády naporcujeme a podáváme s bramborovou kaší.