Mleté biftečky na paprice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 40 g Slanina vepřová
  • 400 g Maso mleté - mix
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 400 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 295 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 17.5 mg
  • Draslík 79 mg
  • Vláknina 1125.3 mg
  • Vitamín A 1125.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemli nakrájíme na plátky, navlhčíme mlékem a vymačkáme. Přidáme mleté maso, sůl, bílek, lžíci vody, pepř a vše dobře promícháme.

  • 2

    Z masové směsy vytvarujeme 4 tenké biftečky a poprášíme je hladkou moukou po obou stranách.

  • 3

    Slaninu nakrájíme na kostičky, vsypeme do pekáče a rozškvaříme. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, necháme ji zpěnit a vložíme biftečky. Poprášíme je mletou paprikou a pečeme v silně vyhřáté troubě. Po chvíli biftečky obrátíme, podlijeme trochou vody a dopečeme.

  • 4

    Krátce před koncem pečení podlijeme maso smetanou.

  • 5

    Můžeme podávat s dušenou rýží nebo se širokými nudlemi.

Komentáře k receptu