Italský špíz
Suroviny
- 200 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 200 g Sýr Ementál (Primátor)
 - 100 g Kečup
 - 200 g Slanina vepřová
 - 33.34 ml Olej stolní
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 šálek Mléko polotučné
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 628 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 438 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 198.1 mg
 - Draslík 151.9 mg
 - Vláknina 1058.6 mg
 - Vitamín A 1058.6 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.6 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sýry a slaninu nakrájíme na kostky a cibuli na plátky.
 - 
                                2
Vše střídavě napichujeme na špejle, osolíme, opaprikujeme a potřeme kečupem. Obalujeme ve vejcích rozšlehaných s moukou a mlékem a ve strouhance.
 - 
                                3
Špízy smažíme po obou stranách v horkém oleji.