Kotlety zapékané s brambory a majoránkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 582 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 163 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 166.4 mg
 - Draslík 885.2 mg
 - Vláknina 4810.3 mg
 - Vitamín A 4810.3 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 67.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvaříme brambory ve slupce.
 - 
                                2
Nachystáme kotlety, které paličkou naklepeme, pak z obou stran osolíme a popepříme. Pekáček nebo plech s vyšším okrajem vymažeme sádlem a vložíme do něj kotlety.
 - 
                                3
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, osolíme a posypeme drceným kmínem. Kostičky z brambor nasypeme na kotlety v pekáčku.
 - 
                                4
Nakonec vše zasypeme majoránkou.
 - 
                                5
Předehřejeme troubu na 180 °C. Pekáček s masem a brambory vložíme do vyhřáté trouby a necháme 30 minut zapéci. Potom vyjmeme, zalijeme smetanou ke šlehání a navrch posypeme nastrouhaným sýrem. Zasypeme ještě lehce majoránkou a vrátíme zpět do trouby. Necháme ještě 15 minut dopéct.