Jihočeské žemlové knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 279 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 246 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 262.5 mg
 - Draslík 116 mg
 - Vláknina 126 mg
 - Vitamín A 126 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Starší veku nakrájíme na kostičky. Petrželovou nať opláchneme studenou vodou, necháme okapat a nasekáme nadrobno. Slaninu nakrájíme na malé kousky.
 - 
                                2
V mléku rozšleháme vejce, přidáme petrželovou nakrájenou nať a nakrájenou slaninu, podle chuti osolíme a vše důkladně promícháme.
 - 
                                3
Nakrájenou veku v míse zalijeme připravenou směsí, promícháme a vytvarujeme do podoby knedlíků.
 - 
                                4
Plátěný ubrousek navlhčíme a lehce potřeme tukem, na něj položíme knedlíkovou šišku, zabalíme ji, převážeme pevnou nití a dáme do vařící vody na 25 až 30 minut.
 - 
                                5
Uvařené knedlíky krájíme na plátky hned po rozbalení ubrousku.