Dušená pečeně na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 400 g Rajčata
  • 900 g Vepřová pečeně
  • 150 ml Víno červené
  • 50 ml Voda pitná
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 852 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 751 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 183 mg
  • Draslík 1056.1 mg
  • Vláknina 3959.4 mg
  • Vitamín A 3959.4 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opláchnuté a osušené maso posypeme solí a pepřem. Rajčata nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Maso na másle osmažíme ze všech stran, vsypeme cibuli a osmažíme. Maso zalijeme vínem, vývarem a pod poklicí na mírném plameni dusíme. Po chvíli přidáme pokrájená rajčata, tymián a dusíme zhruba 40 minut.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme a držíme na teple. Omáčku propasírujeme, osolíme, opepříme, vmícháme solamyl rozmíchaný s vodou a povaříme do zhoustnutí.

  • 4

    Maso nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu