Lázeňská masová roláda
Suroviny
- 150 g Anglická slanina
 - 800 g Krůtí prsa
 - 150 g Žampiony - sterilované
 - 300 g Vepřové maso mleté
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 hrst Petržel kudrnka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Kari koření
 - 3 plátek Veka
 - 1.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 2.5 dl Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 857 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 58 g
 - Sodík 735 mg
 - Bílkoviny 66 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 344.2 mg
 - Draslík 979.6 mg
 - Vláknina 2888.3 mg
 - Vitamín A 2888.3 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Petrželku opláchneme vodou a najemno nasekáme. Žampiony opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Slaninu nakrájíme na malé kousky. Veku rozkrájíme na kostičky.
 - 
                                3
Krůtí prsa omyjeme, osušíme, rozřízneme a lehce naklepeme.
 - 
                                4
V pánvi osmažíme slaninu a na ní nakrájenou cibuli, přidáme mleté vepřové maso, petrželku, veku navlhčenou pivem a vše promícháme. Do směsi přimícháme žampióny a vajíčka, okořeníme a osolíme.
 - 
                                5
Promíchanou směs z pánve přendáme na plát masa, který zavineme a omotáme pevnou nití.
 - 
                                6
Roládu přendáme do zapékací mísy nebo pekáče, pokapeme ji máslem, podlijeme pivem, a pečeme v předehřáté troubě, až je měkká. Během pečení ji poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme vodu.
 - 
                                7
Upečenou roládu rozkrájíme na plátky a podáváme přelitou šťávou z vypeku.