Grilované telecí řízky se slaninou a ovčím sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 60 g Slanina vepřová
  • 70 g Sýr Oštiepok
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 397 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 316 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 127.2 mg
  • Draslík 583.6 mg
  • Vláknina 79.5 mg
  • Vitamín A 79.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na silnější řízky, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a pod fólií necháme hodinu uležet. Slaninu nakrájíme na tenké plátky, po krajích nařízneme, oštěpek nastrouháme.

  • 2

    Plátky masa vložíme pod rozpálený gril a z jedné strany grilujeme zhruba 4 minuty. Poté maso obrátíme a grilujeme další 3 minuty. Grilované plátky poklademe slaninou, posypeme sýrem a necháme pod grilem asi 3 minuty, až se slanina ugriluje.

Komentáře k receptu