Babiččina zelňačka
Suroviny
- 300 g Zelí kysané
 - 225 g Brambory
 - 200 ml Smetana
 - 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 5 ks Nové koření
 - 5 ks Pepř černý celý
 - 3 ks Bobkový list
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Klobása debrecínská
 - 1 špetka Kmín drcený
 - 3 l Voda pitná
 - 3 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 1 polévková lžíce Tuk
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 213 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 85 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 127.4 mg
 - Draslík 319.4 mg
 - Vláknina 4036.5 mg
 - Vitamín A 4036.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.6 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na tuku osmahneme cibulku a klobásu nakrájenou na kolečka, zasypeme paprikou, promícháme a hned zalijeme vodou (asi 2 litry) a zelím, které jsme předtím pokrájeli. Přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř a osolíme.
 - 
                                2
Do jiného hrnce dáme vařit brambory.
 - 
                                3
Hladkou mouku rozmícháme ve skleničce vody a přidáme do polévky za stálého míchání, když je zelí měkké.
 - 
                                4
Rozšleháme vejce a také přidáme do polévky.
 - 
                                5
Nakonec zalijeme polévku smetanou a případně dochutíme podle potřeby.
 - 
                                6
Do hotové polévky přidáme uvařené brambory.