Kladenský vepřový bok
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1176 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 114 g
 - Sodík 81 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 151.1 mg
 - Draslík 437.8 mg
 - Vláknina 1217.5 mg
 - Vitamín A 1217.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.6 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytý a osušený vepřový bok nakrájíme na kostky.
 - 
                                2
Na rozehřátém tuku osmahneme oloupanou, nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa, podle chuti osolíme a okmínujeme. Zalijeme pivem (sklenku ponecháme na namočení chlebové střídky) a dusíme doměkka. Během dušení podlijeme trochou vody.
 - 
                                3
Měkké maso vyjmeme a do šťávy přidáme chlebovou střídku namočenou v pivu. Vše ještě povaříme.
 - 
                                4
Nakonec šťávu podle chuti přisolíme a přecedíme ji.